Pleidooi voor 365 dagen vakantie per jaar!

Je kent het waarschijnlijk ook. Je bent op vakantie en opeens loopt je hoofd over van prettige nieuwe ideeën, plannen en dromen waarvan je weet: dit is wat ik werkelijk wil. Enkele weken later vind je jezelf terug in exact dezelfde situatie als voor je vakantie. Er blijkt een enorm hiaat te zitten tussen je mindset tijdens en na je vakantie. De meeste mensen accepteren dit als een feit. Je kunt nu eenmaal niet 365 dagen per jaar in vakantiestemming zijn. Of toch?     

Minder stress, meer tijd voor jezelf en de mensen die je na staan, meer sporten, stoppen met slechte gewoontes, gezonder leven, verandering van carrière, assertiever zijn tegenover je leidinggevende, een eigen bedrijf beginnen, je personeel beter motiveren, verhuizen naar een andere plek… Tijdens een vakantie komen er allerlei verlangens en wensen in ons naar boven. Misschien kom je zelfs tot de conclusie dat je je leven totaal wilt omgooien!

Die andere kijk op je leven verdwijnt al snel als we weer in het ritme van alle dag terecht komen. Goede ideeën die opborrelden tijdens onze vakantie lijken opeens minder goed. We zien allerlei obstakels die we liggend op een strandstoel in de zon niet opgemerkt hadden. En wat ons tijdens een weekje wandelen in de natuur een geweldig nieuw toekomstperspectief leek, blijkt, eenmaal terug in onze oude vertrouwde omgeving, een regelrechte utopie en niet realiseerbaar.

Uitzonderingen
Natuurlijk zijn er uitzonderingen; mensen die na hun vakantie wel met succes met hun wensen, ideeën en plannen aan de slag gaan. Maar voor de meeste mensen geldt dat zij dit niet doen, of al snel het bijltje er bij neergooien. Vooral als dat wat je graag wilt realiseren mijlen ver weg lijkt te liggen van het leven dat je nu leidt.

Het kan anders! Het heeft alles te maken met de juiste mindset. Een mindset waar we tijdens onze vakanties ook voor kiezen. Een mindset waarin de wereld voor je open ligt, alles mogelijk is en er dus ruimte komt voor wat we diep in ons hart eigenlijk willen. Een mindset die uitdagingen verwelkomt en oplossingen ziet in plaats van problemen. En die je aanspoort om actie te ondernemen om je doel te bereiken, in plaats van ideeën te torpederen.

Comfortzone
Tijdens een vakantie hebben we te maken met een nieuwe omgeving, andere mensen en impulsen en zijn vrij om onze dagen anders in te delen dan ‘normaal’. We betreden een nieuwe wereld die onbekend is, of in ieder geval minder bekend dan de leefomgeving waar we het grootste deel van het jaar mee te maken hebben. Kortom, we worden uitgedaagd om uit onze comfortzone te komen.

Uit je comfortzone komen is voor veel mensen in het dagelijks leven vaak een grote stap en bedreigend. Tijdens een vakantie is dat anders. We ervaren het als een genot om nieuwe dingen te ondernemen. Het hoort bij vakantievieren. We hebben een gevoel van vrijheid. We moeten even niets en mogen alles. Ons brein past zich daaraan aan. Beperkende gedachten vallen weg. Er gaat een deur open. We krijgen een ruimere blik, gaan dingen anders bekijken en zien mogelijkheden die we eerder niet zagen.   

Vrijheid
Het is voor iedereen mogelijk om ook in het dagelijkse leven in de vakantie-mindset te blijven en vrij te denken. Uit je comfortzone stappen kan 365 dagen per jaar. Beperkingen die we ons na de vakantie opnieuw opleggen en die maken dat je dromen en wensen niet realiseerbaar zouden zijn, zijn slechts de gedachten van een brein dat terug in de niet-vakantie-mindset springt. Je kunt daar bewust verandering in brengen. Maar hoe doe je dat?  

MindTuning is hèt instrument om grip op je gedachten te krijgen en jezelf in de juiste mindset te brengen en te houden. Het helpt je de beste versie te worden van jezelf, alles uit het leven te halen wat er in zit en altijd de deur open te houden naar je dromen en verlangens. Het is een krachtige methode om voor jezelf op een rijtje te krijgen wat je werkelijk wilt, die tools bevat waarmee je je doelen snel kunt bereiken, zowel in je werk als privéleven. Mijn mind staat dankzij MindTuning elke dag in de vakantiemodus; 365 dagen per jaar. Ik haal dagelijks uit het leven wat er in zit en blijf mijn dromen verwezenlijken. Hoe zit het met jou?

Image: 

Voeg hier uw reactie toe