Marco van Basten en AZ kiezen voor Frijters MindTuning…

Afgelopen dagen werd ik door verschillende mensen gefeliciteerd met het feit dat de kersverse trainer van AZ, Marco van Basten, de door mij ontwikkelde MindTuning-methode gaat inzetten om de voetbalclub nieuwe elan in te blazen. Een wijze beslissing die de club, die afgelopen seizoen nogal wisselvallig presteerde, zeker geen windeieren zal leggen. Maar waarom wist ik nergens van?

Het nieuws viel te lezen in de Noord-Hollandse Nieuwsbode, zo hoorde ik toen ik naar de bron informeerde. Na het intikken van de url constateerde ik dat het hier gaat om een online krant die artikelen publiceert met een knipoog; verzonnen verhalen dus.

Spaans benauwd
Logisch dat ik niet op de hoogte was. En gelukkig dat het om een fake-verhaal gaat. Want toen ik las wat de MindTuning-methode van Van Basten behelst, kreeg ik het Spaans benauwd. De onzin-rituelen die erin beschreven worden, zoals het storten van vier kruiwagens met zout op de middenstip, waarna de spelers ze richting de cornervlag moeten vegen, neemt niemand serieus en zetten totaal geen zoden aan de dijk.

Hoe de schrijver ertoe gekomen is om een satirische link te leggen tussen de door mij ontwikkelde MindTuning-methode en Marco van Basten is me trouwens een raadsel. Van Basten en ik hebben elkaar nog nooit ontmoet. En de schrijver van het verhaal ken ik, voor zover ik weet, ook niet. Wellicht heeft laatstgenoemde voor ogen om de relatie van Van Basten met mental-coaches als Ted Troost op de hak te nemen.

Aanwinst
Dat laatste zou jammer zijn. Een goede mental-coach is altijd een aanwinst; privé, in het bedrijfsleven én in de sport. En nu we het er toch over hebben… MindTuning is wat mij betreft de slimste keuze, als je beperkingen van je spelers wilt elimineren en veel meer uit je elftal wilt halen. En ook uit jezelf als trainer en team van begeleiders. Deze methode lijkt overigens in niets op die van Ted Troost.

MindTuning is een nuchtere, down-to-earth-methodiek die iedereen snel begrijpt en gemakkelijk op zichzelf kan toepassen. Een methode die uitgaat van de van nature aanwezige processen in het brein van ieder mens en deze in werking zet. En, niet onbelangrijk: het werpt meteen zijn vruchten af in de vorm van beter presteren.

Geen balans
Het afgelopen seizoen van AZ was opmerkelijk. De prestaties in de landelijke competitie stonden in schril contrast met die in het Europees voetbal. Het elftal was duidelijk niet in balans. Er is dus werk aan de winkel!

MindTuning is dé methode die zangers beter laat zingen, musici beter laat spelen, acteurs beter laat acteren en voetballers beter laat voetballen. Niet af en toe, maar steeds opnieuw. Door gereedschappen aan te reiken waarmee je continu het beste in jezelf naar boven haalt.

Doping
Je zou het legale, natuurlijke doping kunnen noemen. MindTuning verhoogt immers ieders prestaties op geheel natuurlijke wijze.  En ook nog eens op een geoorloofde manier. En dat is geen verzonnen verhaal!

Daarom mijn oproep aan Marco van Basten: maak echt kennis met MindTuning en gebruik onze tools, zodat AZ komend seizoen consequent het beste uit zichzelf zal halen. 

 

 

Voeg hier uw reactie toe