december 2013

Politicus van het jaar Jeroen Dijsselbloem bewijst: debatteren is cabaret en out ...

De politiek is vooral één groot clownesk cabaret. Met hoofdrolspelers die vaak een karikatuur van zichzelf zijn. Toegegeven, het is zeer onderhoudend en regelmatig hilarisch om naar te kijken. Maar cabaret hoort thuis in het theater. Politiek daarentegen is een serieuze bezigheid. Jeroen Dijsselbloem levert ons dat bewijs.

Oproep aan psychiaters

De psychologie is absoluut geen wetenschap en staat nog steeds hopeloos in de niet passende kinderschoenen. Dat bevestigen talloze verhalen uit de praktijk. Een goed voorbeeld daarvan is het verhaal van een 37-jarige cliënte die mij samen met haar moeder bezocht. Ze durfde al een aantal jaren nauwelijks iets te ondernemen en had regelmatig last van maagklachten, gecombineerd met overgeven. Ze at weinig en als gevolg daarvan was ze broodmager.

Gezocht: nieuwe vrienden!

Soms zijn er van die momenten dat de mogelijkheid voor een nieuwe vriendschap zich aandient, waarbij je meteen weet dat het goed zit. De klik is er. Je hoeft er geen seconde over na te denken. Dat overkwam me onlangs.

Ik voel me aangetrokken door mensen met lef, die out of the box denken en risico’s durven nemen als het gaat om het verwezenlijken van hun dromen. Tot mensen die anderen graag inspireren en een zetje geven. En niet alleen hun kleine eigenbelang voorop stellen. Pas diende het zich zomaar aan. En ja, ik wilde graag vrienden worden!

Naakte waarheid over wintersportangsten

We hebben de afgelopen tijd volop mogen lezen over het oplossen van wintersportangsten zoals stoeltjesliftangst en hoogtevrees in een overdekte skibaan in Limburg. Een commercieel geleide stichting die zich bezig houdt met vliegangstcursussen en een overdekte skibaan gaan samen winterportangsten te lijf. Nu weet ik uit ervaring dat wintersportangsten zich razendsnel laten oplossen. Maar dan wel in de veilige setting van een behaaglijke fauteuil.